2024-2025 н/р
26/06/2025
26 червня 2025 року в ДПТНЗ «Мазурівський АЦ ПТО» відбулась державна кваліфікаційна атестація в групі № 18 з професії «Кухар» під керівництвом майстрині виробничого навчання Світлани Кирилюк.
В ході атестації здобувачі освіти показали достатній рівень теоретичних знань та творчо підійшли до виконання робіт і продемонстрували ґрунтовні знання та практичні вміння, яких набули за роки навчання.
Вітаємо випускників із здачею ДКА. Бажаємо плідної праці в подальшому житті,
реалізувати себе, стати потрібним, адже сьогодні професія яку отримали в нашому заклад освіти є дуже актуальною!
25/06/2025
Сьогодні, 25 червня 2025 р, в ДПТНЗ «Мазурівський АЦ ПТО» продовжуються поетапні кваліфікаційні атестації за професією «Кухар.
Під керівництвом майстрині виробничого навчання Галини ГАНУЩАК здобувачі освіти групи №19 в присутності кваліфікаційної комісії склали тестування, презентували свої страви та поділилися своїми враженнями від проходження виробничої практики.
Вітаємо усіх з успішним складанням поетапної кваліфікаційної атестації!
Бажаємо нових професійних досягнень та віри у власні сили!
Кваліфікаційна поетапна атестація з присвоєння кваліфікації “Кухар 3 розряду” успішно відбулась для здобувачів освіти групи №8 першого курсу.
Підкорювали комісію ніжними налисниками, вишуканими стравами з риби, м'яса та виробами з тіста.
Результати виконаних робіт показали, що учні віднеслись до виконання завдань креативно та відповідально, показавши високий рівень знань, умінь та навичок, які відповідають критеріям сьогодення.
Вітаємо наших майбутніх кухарів з першими
професійними здобутками!
Дякуємо майстрині виробничого навчання Оксані СЛОБОДЯНЮК за високий рівень підготовки здобувачів освіти.
23/06/2025
Сьогодні, 23 червня 2025 р, в ДПТНЗ «Мазурівський АЦ ПТО» було гаряче — духовки пашіли, креми збивалися, а нерви трималися на ванільному цукрі.
В групі №4 пройшла поетапна кваліфікаційна атестація з професії «Кондитер» під керівництвом майстрині виробничого навчання Лесі ГРУДЕЦЬКОЇ.
Іспит складався з двох частин: теоретична і практична. ⠀

Практична частина — це коли ти не просто печеш торт, а вкладаєш у нього душу (і трохи паніки).

Теоретична — коли
намагаєшся згадати, скільки градусів має бути в духовці, не підглядаючи в гугл.
⠀ Здобувачі освіти справилися на відмінно!
-

Хтось вразив декором.
-

Хтось — точністю рецептур.
-

А хтось — здатністю не з’їсти результат до оцінки.
Дякуємо нашим викладачам та майстрам виробничого навчання за витримку, а учням — за креативність і чудовий настрій!

⠀ Дивіться фото — попереджаємо, вони можуть викликати раптове бажання з’їсти щось солодке!

З 14 жовтня по 18 жовтня 2024 р. в ДПТНЗ "Мазурівський АЦ ПТО" було проведено тиждень майстер-класів, присвячених Міжнародному дню Кухаря та кулінара:
«Приготування листкового дріжджового тіста та виробів з нього: закриті і відкриті пироги з рибною та сирно-вишневою начинкою» - майстер в/н - Г.В.Мельник.
«Приготування соусів» -майстер в/н - С.В.Кирилюк.
«Приготування 3D квітів в желе» - викладач спецдисциплін С.П.Костельна.
Candy bar з теми «Приготування масляного крему» - майстер в/н - Л.П.Грудецька.
«Приготування салату «Фабірже» - майстер в/н - І.А.Романкова.
«Приготування риби, фаршированої» - майстер в/н - Г.Т.Ганущак
Метою таких заходів є формування готовності здобувачів освіти до професійного самовизначення, виявлення професійних інтересів, їх схильностей, розширити уявлення про світ професії "Кухар, кондитер, пекар" та як приготувати смачні страви та кондитерські вироби.
З 21 жовтня по 25 жовтня 2024р. в ДПТНЗ «Мазурівський АЦ ПТО» пройшов тиждень фахової майстерності методичної комісії кулінарного профілю під гаслом «КУХАР», «КОНДИТЕР» - ПРОФЕСІЯ ВІЧНА!, який передбачав:
Майстер - клас ( майстер в/н Г.В.Мельник),
урок квест - гра (викладач спецдисциплін С.П.Костельна),
підсумковий урок – конкурс «Механічна обробка овочів» (майстер в/н С.В.Кирилюк),
конкурс фахової майстерності – «Кращий кондитер» (майстер в/н Л.П.Грудецька),
конкурс - гра «В гостях у кухаря» (майстер в/н І.А.Романкова),
конкурс на сучасну інтерпретацію класичних салатів» (майстер в/н Г.Т.Ганущак)
07.12.2023
Cпоконвіків українська хустина була одним з найважливіших елементів народного вбрання та невід’ємною частиною української культури.
Сьогодні, у ДПТНЗ «Мазурівський АЦ ПТО» до Всесвітнього Дня української хустки майстром виробничого навчання Романковою Інною Анатоліївною було проведено виховний захід на тему: «Українська хустка – символ українського народу».
Мета заходу: ознайомити здобувачів освіти з обрядовою роллю української хустки в житті українського народу, виховати
поважне ставлення до українських звичаїв та обрядів, патріотизм, розвивати творчі здібності та естетичний смак.
26.10.2023
Ще один день роботи пройшов у стінах нашого навчального закладу.
Викладач спецдисциплін Світлана Петрівна Костельна цікаво організувала та провела інтелектуальну гру - веб квест на тему: «Здорове харчування» у групі №18, 19 і 19А.
Проведення гри-квесту сприяло не тільки формуванню в здобувачів освіти необхідних компетенцій, актуалізації наявних знань з теми: «Здорове харчування», а й формуванню громадянина, інтелектуально-розвиненої, духовно і морально зрілої особистості,
що володіє системою знань про здоров’я, здорове харчування і здоровий спосіб життя, готової протистояти труднощам та негативним чинникам оточуючого середовища.
Проведення веб-квесту забезпечило створення сприятливих психологічних умов для ефективної взаємодії в групі, самопізнання учасників гри.
25.10.2023
Продовжується наш тиждень профмайстерності…
Сьогодні 25.10.2023 р. пройшов відкритий урок виробничого навчання на тему: «Технологія приготування дріжджового тіста та виробів з нього» (група №8 майстер в/н Галина Тимофіївна Ганущак).
На даному уроці духмяна випічка звабила усіх присутніх своїм ароматом та красою.
24.10.2023
З метою підвищення інтересів здобувачів освіти до обраної професії «Пекар», сьогодні 24.10.2023 р. у групі №4 та 14 пройшов захід на тему: Ерудит-шоу «Моя професія пекаря – я у ній», провела його майстер в/н Леся Петрівна Грудецька.
Свято прикрасили українськими піснями, віршами, прислів’ями та приказками про хліб.
Хвилюючим моментом для Лесі Петрівни була розповідь про її вихованця, випускника Бойка Юрія з с. Володіївці, котрий зараз зі своїми побратимими в польових умовах
печуть хліб для ЗСУ.
Активність учасників ще раз підтвердила, що такі заходи мають велике значення для кращого пізнання своєї професії, виховання любові та поваги до неї.
Проведений захід був надзвичайно цікавим, знаючим та «смачним».
18.10.2023
Щорічно 20 жовтня відзначають своє професійне свято кухарі та кулінари всього світу. Цього тижня зазвичай влаштовують конкурси майстерності серед кухарів, проводять дегустації та експериментують з приготуванням оригінальних страв. І наш навчальний заклад приклад цьому.
Тому сьогодні 18.10.2023 р, методична комісія харчового профілю ДПТНЗ «Мазурівський АЦ ПТО» провела виставку-ярмарку «Чарівний світ кухарів» з продажем виробів власного виробництва, де кожна група
презентувала різні страви, солодощі та смаколики. А кошти (5500 грн) передали на лікування нашому випускнику, сину Максиму колишнього нашого колеги майстра виробничого навчання Шаповал Б.Б.
29/06/2023
29 червня 2023 року в ДПТНЗ «Мазурівський АЦ ПТО» поетапну атестацію складали здобувачі освіти групи №8 інтегрованої професії «Кухар», «Кондитер», «Пекар» (майстер виробничого навчання Ганущак Г.Т.) та отримали кваліфікацію «Кондитер IІІ розряду».
Вітаємо здобувачів освіти, які успішно піднялися другою сходинкою оволодіння кондитерських знань, бажаємо подальших успіхів у навчанні.
28/06/2023
28 червня 2023 року в ДПТНЗ «Мазурівський АЦ ПТО» поетапну атестацію складали здобувачі освіти групи №19 інтегрованої професії «Кухар; кондитер» (майстер виробничого навчання Романкова І.А.) та отримали кваліфікацію «Кухар IV розряду».
Здобувачі освіти продемонстрували паростки цікавих ідей, здатність до самостійної роботи з обраної професії, уміння і навички виконувати складні виробничі завдання. Свої творчі здібності, розвинуті у стінах ліцею, вони втілили у приготовлених стравах.
Вітаємо та бажаємо шедевральних страв, нових корисних рецептів, високих оцінок за старання і невпинної праці. Готуйте з любов’ю і успіх чекає на вас неодмінно!
27/06/2023
Сьогодні, 27 червня 2023 року в нашому закладі пройшла чергова поетапна кваліфікаційна атестація на здобуття ще однієї кваліфікації “Пекар II розряду”, група 18, І курс (майстер виробничого навчання Кирилюк Світлана Василівна).
Усі здобувачі освіти показали досить високий рівень професійної підготовки та успішно підтвердили кваліфікацію.
Вітаємо здобувачів освіти з пройденим етапом на шляху до отримання професії!
26/06/2023Сьогодні склали державну кваліфікаційну атестацію здобувачі освіти групи №4 (майстер виробничого навчання Грудецька Леся Петрівна) та отримали кваліфікацію «Пекар 2 розряду».
Випускники показали високий рівень підготовки. Свої творчі здібності, розвинуті у стінах нашого закладу, здобувачі освіти втілили у випечених хлібобулочних виробах. Їм присвоєно освітньо-кваліфікаційний рівень «кваліфікований робітник» з професії «Пекар».
Щиро бажаю вам, шановні випускники, міцного здоров'я, успіхів, особистих перемог, реалізації задумів і творчих планів! Нехай знання та практичні навички, отримані в нашому навчальному закладі, неодмінно стануть запорукою вагомих здобутків, допоможуть досягти омріяних вершин у вашій майбутній діяльності!
26/06/2023
Згідно з графіком навчально-виробничого процесу з 26 червня по 29 червня 2023 року в ДПТНЗ «Мазурівський аграрний центр ПТО» проходитиме традиційна після проходження виробничої практики поетапна та державна кваліфікаційна атестація, яка є складовою частиною проміжного контролю якості професійної підготовки здобувачів освіти з професії «Кухар», «Кондитер», «Пекар».
13/02/2023
Насичений тиждень фахової майстерності в ДПТНЗ "Мазурівський АЦ ПТО"завершився. Та, незважаючи, на важкі часи для нашої України, ми продовжуємо навчати та навчатися, тому що для кожного нашого педагога й здобувача освіти гаслом є «Професіоналізм і майстерність».
Разом до творчих звершень та перемоги на всіх фронтах!
ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!!!
06/02/2023
Професійний тиждень — це одна із форм роботи, що містить цілеспрямовану, колективну, індивідуальну, практичну діяльність педагогів, спрямовану на підвищення якості навчання, професійної підготовки й розвитку творчої діяльності здобувачів освіти.
Цикл заходів, проведених у межах професійного тижня, спрямований на поглиблення взаємозв’язків між теоретичними знаннями й виробничим навчанням та є можливим шляхом їхнього вдосконалення. Колективна методична робота майстрів виробничого навчання й викладачів професійного циклу є найбільш ефективною.
Доказом цьому є тиждень професії «Кухар. Кондитер. Пекар», який проходитиме у ДПТНЗ «Мазурівський АЦ ПТО» з 06 по 10 лютого 2023р.
29.06.2021
Про смаки не сперечаються. Ми часто використовуємо цей вислів, коли мова заходить про якусь книгу, кінофільм, одяг. Але своїм походженням вислів зобов’язаний кухарському мистецтву. Готування їжі – кулінарія, кухарська справа – давнє мистецтво. Можливо, саме творча сторона кулінарного мистецтва й залучила до цієї сфери людської діяльності вчених, композиторів, письменників.
29 червня 2021 року в навчальній лабораторії кухарів була проведена кваліфікаційна пробна робота в учнів І курсу, групи "Кухар; кондитер" на присвоєння відповідної кваліфікації "Кухар 3 розряду" під керівництвом майстра виробничого навчання Мельник Ганни Віталіївни.
Вітаємо першокурсників з новою перемогою!
Усі здобувачі освіти продемонстрували уміння та навички, які отримали протягом теоретичного і виробничого навчання в ДПТНЗ "Мазурівський аграрний центр професійно-технічної освіти", показавши гарний результат.
29.06.2021
Хліб — усьому голова!» — каже народна мудрість. Хліб – один з найпоширеніших і найважливіших продуктів харчування, добре випекти його — справжня майстерність. Професія пекаря цікава і почесна, вона поширена усюди і потрібна всім. Асортимент хлібобулочних виробів, що випікає пекар, широкий і різноманітний.
29 червня 2021 року в навчальній лабораторії пекарів була проведена кваліфікаційна пробна робота в учнів ІІІ курсу, групи "Кухар; кондитер, пекар" на присвоєння відповідної кваліфікації "Пекар 2 розряду" під керівництвом майстра виробничого навчання Ганущак Галини Тимофіївни.
Випускникам бажаємо стати справжніми фахівцями своєї справи!
25.06.2021
Кухар — одна з найдавніших і вічно сучасна професія. Люди впродовж всього свого життя три рази на добу віддають себе у владу представників однієї з самих стародавніх професій на землі — кулінарної. Добрий кухар цінується у всі часи і у всіх народів.
22 та 25 червня 2021 року в навчальній лабораторії кухарів була проведена кваліфікаційна пробна робота в учнів І та IV курсів, групи "Кухар; кондитер, пекар" на присвоєння відповідної кваліфікації "Кухар 1 розряду" та “Кухар 4 і 5 розряду” під керівництвом майстра виробничого навчання Грудецької Лесі Петрівни.
Вітаємо першокурсників з новою перемогою! А випускникам бажаємо стати справжніми фахівцями своєї справи!
Кондитери - майстри гарного настрою. Не має меж досконалості. Цей вислів відомий усім. Саме завдяки творчим та ініціативним працівникам розвиваються і вдосконалюються технологічні процеси багатьох галузей економіки. Сьогодні нас приємно дивують і радують погляд вироби кондитерського виробництва. Адже вправні руки кондитерів створюють справжні шедеври з тіста, цукру, яєць та інших компонентів.
24 червня 2021 року в навчальній лабораторії кондитерів була проведена кваліфікаційна пробна робота в учнів ІІ курсу, групи "Кухар; кондитер, пекар" на присвоєння кваліфікації "Кондитер 3 розряду" під керівництвом майстра виробничого навчання Кирилюк Світлани Василівни.
Усі здобувачі освіти продемонстрували уміння та навички, які отримали протягом теоретичного і виробничого навчання в ДПТНЗ "Мазурівський аграрний центр професійно-технічної освіти", показавши гарний результат.


Чудово підготовлений та доведений до здобувачів освіти викладачем Костельною С.П. навчальний матеріал перевершив сподівання!!! І все це при практичному показі створило незабутні враження!!! Успіхів Вам на освітянській ниві, здоров'я гарного, всіх гараздів в усьому!!!
ВідповістиВидалитиДякую і Вам всіх гараздів!
Видалити